english netherlands

Over GTS

Global Trade Solutions BV is een expert op het gebied van importeren. Al meer dan 8 jaar maakt het bedrijf zich sterk in de staalmarkt en messingmarkt. Met name in de volgende segmenten:

- Pijp / Carbon steel Seamless, Welded and Spiral Welded pipe
- Lasfittingen / Seamless Carbon Steel fittings: Elbows, Tees, Reducers, Caps
- Flenzen / Forged Steel flanges
- Plaatstaal, Strip, Hoekprofiel / Carbon steel plate, strip, Angle steel
- Messing Fittingen en Afsluiters / Brass Valves and Fittings
- RVS Fittingen en Afsluiters / Stainless Steel Valves and Fittings
- Rubberen Pakkingen en O-ringen / Rubber gaskets and O-rings
- Plastic producten / Plastic Products
- OEM producten / OEM products
- Consultancy en Advies / Consultancy and Advisements

Acht jaar geleden is het bedrijf opgestart in Amerika. In het begin meestal in dienst van diverse bedrijven om de mogelijkheden van import te onderzoeken en deze import op te starten. Steeds meer bedrijven vroegen ons om het product te leveren met de totale verantwoording aan onze zijde. Vanaf het moment van de productie tot en met de leverantie in het magazijn van de klant. Hierdoor kan Global Trade Solutions met trots zeggen dat zij een zeer lange en gedegen ervaring heeft om met overzeese bedrijven nauw samen te werken; wij kennen de klappen van de zweep. Om de kwaliteit de waarborgen heeft het bedrijf enkele jaren geleden besloten om ook kantoor te houden in China en India en aldaar een Kwaliteitsafdeling te openen. Onze eigen mensen monitoren en volgen elk product dat voor ons en dus voor onze klanten wordt geproduceerd. Vanaf het begin van de productie tot aan de verlading op het schip verliezen wij Uw product niet uit het oog. Ook de paperassenhandel wordt door ons geregeld, inclusief de havenwerkzaamheden en importbelastingen. U krijgt het product netjes bij Uw magazijn aangeleverd; Franco

Omdat er veel schommelingen in de waarde van de Amerikaanse Dollar ontstonden en dit vaak financieel negatieve invloeden had voor onze Europese klanten, heeft het Amerikaanse bedrijf besloten om zich splitsen in twee bedrijven. Global Trade Solutions LLC verzorgd de Noord- en Zuid Amerikaanse markt en Global Trade Solutions BV verzorgd Europa en het Midden Oosten. De twee zusters werken nauw samen en maken gezamenlijk gebruik van de opgebouwde Kennis, Netwerk en Faciliteiten.

Dat de keuze, voor het opstarten van het Europese bedrijf, op Nederland viel, was vanzelfsprekend. Veel van onze klanten zaten al in Nederland en een van de Eigenaren van Global Trade Solutions, Ron van Dam, is een geboren en getogen Hollander.

Steeds meer bedrijven weten ons te vinden als het gaat om bovengenoemde producten. Men weet ondertussen dat Global Trade Solutions staat voor een eerlijke, zo laag mogelijke prijs met de kwaliteit die U gewend bent.

Ook op het gebied van consultancy en advisements heeft Global Trade Solutions een goede reputatie. Wat houdt import voor Uw bedrijf in? Is het met Uw huidige verkoop noodzakelijk om te gaan importeren? Wat houdt import in voor mijn voorraadbeheer? Hoe worden betalingen geregeld? Krijg ik wat ik besteld heb? Deze vragen worden dagelijks aan ons gesteld. Wij kunnen U hierin eenvoudig en vrijblijvend adviseren.

Ook op het gebied van product ontwikkeling en OEM productie kunnen wij U terzijde staan. Of het nu om een nieuw product gaat of om een bestaand product elders te laten produceren; Global Trade Solutions heeft al tientallen keren bewezen dat zij de kennis en kunde in huis heeft om dit voor U te regelen. Meer dan 50 bedrijven, wereldwijd, hebben gebruik gemaakt van onze kennis om exclusief voor hun, een product of productlijn te ontwikkelen en te produceren